03/2 Jokkmokks Marknad 5 dagar

Dag 1: Hemorten - Sundsvall
Vi lämnar hemorten och kör norrut genom Sverige. Under resan stannar vi på lämpliga platser för pauser och mat under alla resdagar. Övernattning på Quality Hotell Sundsvall. Middag och frukost.

Gemensam middag och frukost. 

Dag 2: Sundsvall - Luleå
Vi fortsätter norrut tills vi kommer till Luleå där vi kommer att tillbringa natten på Comfort Hotell Arctic. Gemensam middag och frukost. 

Dag 3: Luleå – ICE HOTEL -Kiruna
Efter frukosten lämnar vi Luleå och kör mot Jukkasjärvi - den lilla byn som blivit världsberömd pga. ICEHOTEL- Vi skall såklart besöka detta berömda Ice Hotel och börjar besöket med gemensam lunch. Efter lunch får vi en guidad rundtur och egen tid att njuta och se alla olika rum och besöka ICEBAR.

Vi fortsätter resan mot Kiruna - gruvstaden, som ska flyttas. Bostadsområden har börjat rivas, hela hus har flyttats och den stora stadsomvandlingen är i full gång. Övernattning Hotell Scandic Ferrum. Gemensam middag och frukost

Dag 4: Kiruna – Jokkmokks Vinter Marknad - Skellefteå
Vi lämnar Kiruna efter frukosten och kommer in i samernas land. Vi kör mot deras centralort – Jokkmokk. Här har samerna hållit vintermarknad sedan 1605. Varje år hålls en vintermarknad i Jokkmokk mellan den första torsdagen i februari till och med lördagen. Den traditionella marknaden har varit en samlingsplats för samer i över 400 år och räknas som en av Sveriges äldsta marknadsplatser med traditioner sedan medeltiden. Här finns drygt 500 hundrade utställare som erbjuder allt från samiska kvalitetsprodukter, lokal mat och spännande utställningar.

På Talvatissjön kan man prova hundspann, skoterkörning och helikopterlyft (ej inkl.)

På eftermiddagen fortsätter vi genom Lappland tillbaka mot Skellefteå. Övernattning Scandic Skellefteå med gemensam middag och frukost.

Dag 5: Skellefteå - hemorten
Efter frukosten och med mycket upplevelser från Norrbotten och Lappland i bagaget kör vi idag söderut mot vår hemort.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Pris:    7495: - per person

I priset ingår:  bussresa t/r, 4 övernattninger i del dubbel med frukost och middag, 1 lunch, guidad visning av ICE HOTEL, buss kaffe och reseledare. .

Tillägg per person:

  • Enkel rum                                                                   3000: -
  • Frivillig Avbeställningsskydd                                          300: -

Boka resa

//
Ange mobilnr

Ange namn

Invalid Input

Ange e-mail

Ange adress

Ange postnummer

Ange antal platser

Avbeställningskydd:    Ja – 300: - per person - Läs mer

Välj Ja eller Nej