18/5 Passionsspelen i OBERAMMERGAU 2020!

 

Passionsspelen i Oberammergau år 2020 går inte att beskriva – de måste upplevas på plats. Spelen uppförs vart tionde år och alla på scenen, både skådespelare och kör, måste antingen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senaste 20 åren.

I spåren av 30-åriga kriget lovade invånarna i Oberammergau, att uppföra detta spel, om de skonades från pesten som drog fram. Under perioden från 16/5 till 4/10 2020 spelas föreställningen 102 gånger i den magnifika och delvis uteliggande teatern, varje gång inför ca 4 500 åskådare. Utöver den härliga byn Oberammergau, upplever vi en verkligt god bit av Österrikes obeskrivliga natur och gemyt.

Dag 1: Hemorten – Göteborg

Efter uppsamling tar vi oss till Göteborg och vår väntande Stena Line färja. Efter inkvartering i våra hytter skall vi tillsammans inta den stora middagsbuffet i Restaurang Taste där allt är inkluderat även vin, öl och läsk. Efter middagen finns möjlighet att utforska Stena båten, kanske ta en drink i baren, eller en kaffe och avec, eller varför inte en sving om på dansgolvet? Det är också värt att kolla butiken där priserna är upp till 60 % lägre än i land.

Dag 2: Kiel – Würzburg

När vi kommit i land i Tyskland efter frukost ombord, är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt och vi passerar snart Hamburg och Hannover på vägen mot vårt övernattningshotell Würzburg, med ankomst sen eftermiddag. Övernattning och gemensam middag.

Dag 3: Würzburg – Bad Reichenhall

Efter frukosten Efter frukost åker vi från hotellet mot Bad Reichenhall i Bayern där vi kommer att bo på Amber Residenz Bavaria i 3 nätter. Vi gör såklart pauser läng med vägen för fika, lunch och bensträckare.

Vi åker igenom ett målande sydtyskt landskap med gröna kullar, vita små kyrkor och alper i bakgrunden.

Bad Reichenhall är en modern Luftkurort där saltet och luften har satt sitt prägel. Och vi är bara några kilometer från Österrike och Salzburg. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 4: Bad Reichenhall – Salzburg

 

Idag skall ve besöka Mozarts stad Salzburg. Vi kommer att börja med att göra ett besök på Schloss Hellbrunn som är känt för sina fantastiska vattenspel och vackra trädgård. Här kommer vi att tillbringa några timmar innan det blir dags att åka in till Salzburg och äta lunch. Efter lunchen får vi en stadsvandring med lokalguide. Fulla av nya intryck åker vi tillbaka till vårt hotell igen. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 5: Bad Reichenhall – Berchtesgaden

 

Idag efter frukost gör vi en utflykt till Berchtesgaden som många känner från filmen ”Sound of Music”. Här kommer vi att besöka Örnnästet eller Kehlsteinhaus som är det rätta namnet på byggnaden. Namnet är efter alptoppen Hoher Göll som huset är byggt på. Huset ligger 1 834 meter över havet. Adolf Hitler fick detta hus i 50 års present. Idag är det museum. Vi kommer också att besöka Salzbergwerk, i denna saltgruvan har man brutit salt sedan 1517. Det hinns även med att besöka ett bränneri där dom tillverkar allt från snaps till likörer. Under dagen kommer vi också att äta en lättlunch. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6: Bad Reichenhall – Oberammergau

Idag efter frukost och utcheckning är det dags att lämna Bad Reichenhall och åka mot Oberammergau. Här kommer vi att checka in på ett nytt hotell i Oberammergau trakten. Vid ankomsten äter vi gemensam lunch innan föreställningen som börjar 14:30. Ca. kl. 17:00 är det paus och middag. Föreställningen fortsätter kl. 20:00 – 22:30. Vi har buss transport från vårt hotell till föreställningen t/r och från föreställningen till middag t/r.

Dag 7: Oberammergau –Bad Mergentheim

Idag efter frukost kommer vi att lämna Oberammergau. Vi kommer att ta oss upp till Bad Mergentheim trakten där vi kommer att ha en övernattning på Hotell Weinstube Lochner där vi också skall ha vinprovning (4 viner) och gemensam middag.

Dag 8: Bad Mergentheim – Kiel

Avresa från hotellet efter frukost. Vi kör igen på Autobahn via Hannover och Hamburg tillbaka till Kiel där Stena Line väntar oss. Övernattning och gemensam middag ombord.

Dag 9: Göteborg – Hemorten

Efter frukost ombord är vi igen på svensk mark och fortsätter mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

Avresa

Hemkomst

2020-05-18

 2020-05-26

Avgång 10:15 Ramnäs (Buss Garaget, Kraftvägen 1, Ramnäs)

Avgång 10:30 OK i Surahammar

Avgång 11:00 Buss stationen v. Centralen, Västerås

Avgång 11:20 Buss stationen i  Hallstahammar

Avgång 11:40   Skinngubben, Köping

Avgång 12:00  Dinners Arboga

Avgång 12:45 Centrala Gummi, Västhagavägen 5, Örebro 

Hemkomst Ramnäs ca. 17:00

Hemkomst Surahammar ca. 16:45

Hemkomst Västerås ca. 16:15

Hemkomst Hallstahammar ca. 15:50

Hemkomst Köping ca. 15:30

Hemkomst Arboga ca. 15:10

Hemkomst Örebro ca. 14:30

Betalnings information:

Bankgiro 508-4322

Vänlig angiv påstignings ställe vid beställning!

 

Pris:    15 860: - per person

I priset ingår:  bussresa t/r, 2 övernattningar på nattfärja, 8 frukostar, 8 middagar, Stadstur m. guide i Salzburg, inträde Saltgruvan i Berchtesgaden, lunch Berchtesgaden, inträde Örnnästet, lunch Oberammergau, biljett till passionsspelet (kat.2) m. program, transfers i samband med Passionsspelen, buss kaffe under färden, reseledare.

 

Tillägg per person:

  • 2-sängs hytt med havsutsikt                                        550: -
  • Enkel rum/enkel hytt insidas                                         2350: -
  • Enkel rum/ enkel hytt m. havsutsikt                              2850: -

Viktigt att veta:

PÅ STENA LINES LINJER TILL OCH FRÅN KONTINENTEN:

 

Enl. Stena Lines Policy måste alla passagerare upplysa nationalitet samt födselsdag & år. (hele person numret behöves inte).

En av dessa ID-handlingar krävs för resa mellan Tyskland och Sverige:

Pass med MRZ-kod,

Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES

ID-handlingen ska kunna uppvisas vid incheckning. Detta gäller alla resenärer, även barn.


Åldersgräns 20år – eller målsmans sällskap.
Handla 100kg per person
Glöm ej pass!

 

Boka resa Oberammergau 2020

//
Mobilnr (*)
Ange mobilnr

Namn(*)
Ange namn

Anmärkningar
Invalid Input

E-post(*)
Ange e-mail

Adress(*)
Ange adress

Postnummer & By(*)
Ange postnummer

Antal platser(*)
Ange antal platser

Avbeställningskydd:    Ja – 600: - per person - Läs mer

Avbeställningsskydd(*)
Välj Ja eller Nej